Σύμβαση συνεργασίας μεταξύ Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ. Α.Ε.) και Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Βορείου Άξονα Νομού Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α.) υπέγραψαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. κ. Ευτύχης Μαυρογένης.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η παροχή του νερού που προορίζεται για ύδρευση , η οποία θα προέρχεται τόσο από τις ποσότητες νερού που εισέρχονται στις κεντρικές δεξαμενές του Ο.Α.Κ. στα Μυλωνιανά από τις γεωτρήσεις Μυλωνιανών και τις πηγές Μεσκλών όσο και από τις ποσότητες νερού που προέρχονται από τη γεώτρηση Νεριανών.
Το ποσόν της σύμβασης ανέρχεται στις 450.000 ευρώ χωρίς το Φ.Π.Α. και η χρονική της διάρκεια είναι ένα (1) έτος, με καταληκτική ημερομηνία τον Αύγουστου του 2022.
«Συνεχίζεται απρόσκοπτα η άριστη συνεργασία που έχουμε με την Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α., για ένα ακόμη έτος. Πρόκειται για μια συνεργασία που διασφαλίζει την ορθή παροχή και διαχείριση του αγαθού του νερού, για την ύδρευση, σε περιοχές του Βόρειου Άξονα των Χανίων. Σύντομα, θα είμαστε στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσουμε και κάτι ακόμη, πολύ σημαντικό, καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το έργο που αφορά την ανακατασκευή του εργοστασίου του Βιολογικού Καθαρισμού στο Γεράνι του Δήμου Πλατανιά», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Άρης Παπαδογιάννης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. κ. Μαυρογένης, υπογράμμισε ότι «Η συνεργασία μεταξύ των δυο οργανισμών, είναι βασισμένη πάνω σε πολύ σταθερά θεμέλια. Σκοπός μας είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών και των χρηστών, με το αγαθό του νερού. Πολύ σύντομα δε, η συνεργασία αυτή θα αποκτήσει ακόμη πιο ισχυρούς «δεσμούς», με δεδομένο ότι επίκεινται οι τελικές εγκρίσεις , για την ανακατασκευή του εργοστασίου της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α. στο Γεράνι του Δήμου Πλατανιά, συνολικού προϋπολογισμού 6.5 εκ. ευρώ, το οποίο εντάσσεται στις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»
Ο ίδιος σε άλλο σημείο των δηλώσεων του, έκανε επίσης «έκκληση για λελογισμένη χρήση του νερού» αυτή την περίοδο, καθώς – όπως είπε – «λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της υπερκατανάλωσης, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές, να καταγράφεται έλλειψη νερού».